fbpx
0 0 грн.

Обираємо «правильну» подушку!

До питання вибору подушки, варто підійти дуже відповідально, враховуючи усі індивідуальні особливості людини, якій обирається та чи інша подушка. Також потрібно врахувати усі критерії, які дозволять обрати подушку під вашу вагу, звички та особливості вашого тіла.

pod2

При виборі такого важливого елементу призначеного для надійного сну, стає цікаво дізнатися, яка ж історія виникнення подушки? Як стверджують дослідники, перші подушки із відомими для нас наповнювачами з’явилися у Давній Греції, а у Римській Імперії подушки із пуху та пера отримали особливу популярність, навіть спричинило масове розведення гусей.

Здавалося б, для чого взагалі потрібні подушки, чи можна обійтися без них? Ці вироби становлять не лише декоративне призначення, але й суто практичне, саме якісна подушка забезпечує наш організм відпочинком, дарує спокійний сон та гарний настрій зранку. Будова нашого тіла і обумовила необхідність використання підвищень для голови, а саме – подушок, які гарантують вирівнювання хребта. Якщо ж людина спатиме без подушки, то шийний відділ не буде розслаблятися, а це стане наслідком виникнення головного болю та болю у спині.

У вас напевно виникло запитання, чи всі подушки є правильними і чи усім підходять? Насправді ж ні! Тому надамо вам декілька підказок, які дозволять зрозуміти чи підходить саме вам ваша подушка.pod3

Отже, якщо ви постійно хочете щось підкласти під подушку на якій спите – це є першою ознакою того, що вона для вас є низькою, а якщо ви ще й схильні до хропіння, то вона для вас ще й протипоказана. У випадку, якщо ви відчуваєте певні незручності після сну, заніміння шиї чи голови, то це може свідчити про надто високу чи надто жорстку подушку.

Тепер звернемо вашу увагу на тому, що потрібно знати при виборі подушки. Перш за все, варто звернути свою увагу на тканину та наповнювач. Шви мають бути міцними, рівними, без жодних дирок.

Наступний момент, який варто розглянути – це є форма подушки. Виділяють класичні та ортопедичні подушки. Класичною подушкою називають подушку прямокутної чи квадратної форми. Ортопедична ж подушка, своєю назвою говорить сама за себе, та як правило рекомендується тим, у кого є певні проблеми із спинним відділом.

Також варто звернути і на висоту подушки. Стандартно. висотою подушки коливається від 6-16 см, але більшості підходить 10-14 см.

І на завершення, дамо вам ще декілька корисних порад. Якщо вам зручніше спати на боку, то обирайте більш жорсткішу подушку, це допоможе підтримати вашу голову та шию більш краще. Якщо найбільше ви любити спати на спині – тоді вашим ідеальним вибором стане подушка середньою жорсткості. І звичайно ж, якщо ви полюбляєте спати на животі – то вам просто необхідна м’ягка подушка.

Проте пам’ятайте, що  обираючи такий важливий елемент вашого відпочинку, ви повинні обирати ту, яка відповідатиме всім вашим вимогам та першою впаде у вічі, тоді спокійні сни вам гарантовані!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92