fbpx
0 0 грн.

Як правильно обрати халат?

Халат, здавалося б звичайний елемент нашого гардеробу, проте  багато людей  полюбляють використовувати його в якості домашнього одягу. Адже завдяки своїм характеристикам  він забезпечує  зручність та комфорт.  Тому перш ніж робити свій вибір варто поставити собі питання на що ж звертати свою увагу?

hal2

Уже достатньо тривалий час, ще з прадавніх часів, халат залишається найбільш популярним домашнім одягом. Першим призначенням халату вважався святковий одяг у жителів східних країн, а приблизно у середині 18 століття мода на халати прийшла і до нас, проте дещо змінила своє вихідне призначення, ставши улюбленим домашнім одягом.

Що ж забезпечує таку популярність? Відповідь  є дуже простою, адже халат забезпечує свого власника – комфортом, красою та забезпечує хорошу терморегуляцію, створюючи при цьому повітряний шар між теплом та тканиною.

Отже, обираючи халат, варто пам’ятати про те, що  існує за призначенням три основних групи халатів, а саме – банний, для сауни та домашній. В залежності від того, до якої групи належить той чи інший халат, він наділений певними особливими характеристиками.

hal3

Банні халати – це халати, які призначено одягати після різних видів водних процедур. Саме тому, вони повинні чудово поглинати вологу, а також з великою швидкістю зігрівати своїх власників.  Таким халатам властиве виконання у ніжних пастельних тонах, але найчастіше вони є білими. Таке кольорове забарвлення обумовлене  тим,  що такий халат стикається із великою кількості вологи, що може залишати розводи на кольорових яскравих речах.  Також, для таких моделей властива наявність кишень, капюшонів та мають досить простий крой, що забезпечує практичне використання.

Халати для сауни – це халати, що замінили полотенця, та активно застосовуються  в якості зручного одягу для відвідин сауни. Таким халатам властиво чудове поглинання вологи та відмінна повітряпроникність.

Тепер зосередимо свою увагу на виборі найбільш популярного виду – домашні халати. Що ж повинно характеризувати такий халат?Перша, і напевно, найважливіша якість – це зручність та практичність.  Також, такий халат має чудово витримувати велику кількість прань, не розтягуватися та зберігати стійкий колір. Домашні халати мають безліч різноманітних фасонів, кольорових забарвлень, що чудово втілюють дизайнерські рішення, та допомагають зробити вибір найвибагливішому покупцю. Халати для дому доповнюють не лише звичайним поясом, а й різноманітними застібками, ґудзиками, що забезпечують  більш зручне застосування.10375

Наступний момент, з яким варто визначитися, є те, для кого призначений  той чи інший халат, буде це чоловік, жінка чи дитина. Чоловічі та жіночі халати, як правило, відрізняються кольором та стороною в яку загортається.  Особливу увагу потрібно звернути при виборі дитячих халатиків, адже важливо, щоб вони були виготовлені із натуральних матеріалів. Найкращими варіантами тканин будуть бавовняні, шерстяні або ж махрові.  Такі матеріали вбережуть вашу дитину від алергічних реакцій та подразнень.

Також, роблячи свій вибір, зверніть увагу на плотність, колір та відсутність запахів.

Саме в нашому Інтернет-магазині ви зможете обрати лише якісні халати, що задовільнять смак навіть найвибагливішого покупця.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92