fbpx
0 0 грн.

Акрилова тканина!

 

На сьогоднішній день акрил - тканина, що відноситься до найбільш популярних текстильних матеріалів. Вперше акрилове волокно було вироблено американською компанією Дюпон. Ще в 40-их роках минулого століття фірма активно зайнялася розробкою нового типу волокна. І в 1948 році був отриманий перший матеріал, що отримав назву орлон. Він склав відмінну конкуренцію популярному в той період нейлону, але дуже важко піддавався фарбуванню. Продовживши подальші розробки, компанія в 1952 році отримала довгоочікуваний матеріал, який не поступається за якостями орлону, і при цьому окрашивався без будь-яких проблем. Назвали його - акрил.

 

Акрилові волокна у складі тканини можуть бути як у чистому вигляді, так і в поєднанні з іншими матеріалами. Як правило, таке поєднання дає можливість пошитим виробам з акрилового матеріалу зберігати первинну форму навіть після тривалої експлуатації. При цьому співвідношення коливається в діапазоні від 100% (акрилові тканини) до всього лише 5% добавок акрилового волокна. Акрил, як всі штучні волокна, при виробництві являє собою безперервну нитку. Структура готової нитки дозволяє надалі отримувати абсолютно гладку поверхню матеріалу і чіткий малюнок переплетення.

 

Для створення більш оригінальною фактури безперервне синтетичне волокно ріжуть на дрібніші відрізки, що має однаковий розмір. Їх називають штапелі. Матеріал, виконаний з штапельної пряжі, візуально дуже схожий на натуральну шерсть, тому іноді акрилова тканина називается ще «штучною вовною».

 

full f4faf9e621c3f4cffa96d9b6c1d1dd3fАкрил - якісний ненатуральний матеріал, що має досить багато переваг. Гіпоалергенність це, напевно, основна перевага міцної і вельми невибагливої ​​тканини. Речі, пошиті з матеріалів, що містять у своєму складі акрил, прекрасно підходять людям з підвищеною чутливістю шкіри, зокрема дітям і майбутнім мамам. Акрил абсолютно не мнеться. Акрилові тканини схожі за своїми властивостями з натуральною вовною. Тому вони такі ж м'які, прекрасно зберігають тепло, але взагалі не цікавлять міль. Акрил практично несприйнятливий до впливу різних розчинників і кислот, тому акрилові вироби можна віддавати в хімчистку. Також матеріал відмінно переносить будь-які примхи погоди. Акрил дуже погано вбирає воду, а також швидко висихає. В процесі забарвлення волокна акрилу прокрашуються дуже міцно, дозволяючи отримувати тканини яскравих кольорів. До того ж вони не втрачають насиченості навіть після численних прань. Але тканина з акрилу має і суттєві недоліки.

 

Вона практично не пропускає повітря, а також не вбирає вологу. Іноді, якщо якість матеріалу не дуже хороша, речі можуть після прання втрачати свою первинну форму і розтягуватися. Накопичує статичну електрику, тому необхідно використовувати антистатичні аерозолі. Від тривалого впливу яскравого світла втрачає природну м'якість. Тканина дуже легко вбирає жирні речовини, які утворюють плями, що складно вивести.

 

Акрил достатньо невибагливий матеріал, але, тим не менш, слід знати основні правила догляду за такими тканинами. При пранні речей, пошитих з акрилової тканини, слід дотримуватися певного температурного режиму. Вода повинна бути не більше 30 градусів при машинному пранні. Речі не можна віджимати, викручуючи. Акрилові вироби просто розкладають на рівній поверхні, надаючи потрібну форму, до повного висихання. Гладять виріб праскою з встановленим мінімальним режимом нагріву. Бажано при цьому використовувати вологу марлю.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92