fbpx
0 0 грн.

Кухня в зелених тонах!

 

Зелений колір в інтер'єрі кухні створює атмосферу гарного настрою, гармонії та затишку, він неймовірно позитивний і багато в чому універсальний. Навіть коли за вікном похмуро і дощитиме, кухня в зелених тонах зігріє і зарядить бадьорістю, крім того, колір молодої зелені сприяє відмінному апетиту і покращує травлення, налаштовує на позитивний лад, умиротворяє і надихає.

 

Зелений можна назвати одним з найбільш доречних і вдалих кольорів для інтер'єру кухні. Зелений колір має багато відтінків: м'ятний, оливковий, колір лайма, жовто-зелений, малахітовий, смарагдовий, салатовий, трав'яний, хвойний, колір морської хвилі, хакі, колір моху, фісташковий, болотний, сіро-зелений та інші.

 

Для маленької кухні краще відмовитися від холодних темних відтінків зеленого (хвойного, малахітового, смарагдового) - вони зроблять кімнату тісною і похмурою, будуть активно поглинати світло. У невеликих приміщеннях слід використовувати самі світлі теплі тони (фісташковий, колір молодої зелені, жовто-зелений), вони не стануть красти квадратні метри площі, освіжать інтер'єр і додадуть соковиті фарби.

 

Dizajjn-kukhni-v-zelenykh-tonakh-0Здавалося б, немає нічого простішого, ніж, глянувши на палітру кольорів, і вибрати вподобаний відтінок. І все ж, свій вибір слід узгодити не тільки з розмірами кухні, а й зі стилем інтер'єру, фактурою матеріалів, інтенсивністю освітлення.

 

Отже, яскраві відтінки зеленого кольору (салатовий, колір лайма, синьо-зелений) відмінно підходить для оформлення сучасних кухонь в стилі мінімалізм, хай-тек, супрематизм, контемпорарі, які передбачають використання прямих ліній, чітких форм і гладких поверхонь без явного декору. Тим не менш, занадто активно застосовувати помітні відтінки не рекомендується, краще обмежитися тим, щоб використовувати колір на одному з рівнів кухонних меблів, локально для фарбування стіни, підлогового покриття або захисного фартуха.

 

Спокійні і пастельні відтінки зеленого, наприклад, м'ятний, трав'яний, фісташковий, більше підійдуть для класичних фасадів кухонних меблів з різьбленими дверцями з масиву дерева, а також, для оформлення кухні в стилі прованс. Ці тони можна використовувати досить активно для всіх меблів, не побоюючись впливу кольору.

 

Вибираючи колір дорогоцінного смарагду або малахіту для кухні, слід врахувати, що він досить складний і темний, тому, доречний лише в просторих і світлих приміщеннях. А ось доповнити насичений зелений колір найкраще теплими світлими відтінками: кремовим, бежевим, світлого дерева, золотистим, медовим.

 

Колір зелені прекрасно уживається з більшістю різних відтінків, але використовуючи його, важливо пам'ятати про теплової приналежності того чи іншого зеленого відтінку. Тобто, якщо для кухні ви обираєте натуральний спокійний колір трави, оливок, свіжої зелені - доповнити їх найкращим чином здатні кольори і відтінки теплої гами: пісочний, червоний, цегляний, колір кульбаб, медовий, пшеничний, персиковий, шоколадний, деревний.

 

Для холодних відтінків зеленого: м'ятного, синьо-зеленого, кольору лайма, смарагдового кращими компаньйонами будуть такі ж прохолодні відтінки: блакитний, лимонний, малиновий, графітовий, фіолетовий, ультрамарин.

 

Не варто обходити увагою настільки красиве поєднанні будь-якого відтінку зелені з ахроматическими кольорами: білим, сірим, чорним. Це сусідство може абсолютно перетворити вигляд кухні, створити стильну і сучасну, завжди актуальну комбінацію кольорів.

 

Дизайнери наполегливо рекомендують не боятися використовувати колір там, де він необхідний. А у випадку з кухнею яскравий красивий відтінок зелені може стати тим вагомим елементом, без якого кімната виглядає тьмяно і мляво. До того ж, акуратне акцентування за допомогою кольору дозволяє виділити функціональну зону і використовувати відтінок в якості експерименту на невеликому предметі.

 

1106Кілька простих прийомів виділити Вашу кухню в зелених відтінках

          Можна поставити зелені стільці або м'який куточок з м'якими зеленими оббивками в зоні їдальні, повісити акуратні штори або тюль зеленого кольору, кухонне приладдя зокрема і фартух і рушники так само будуть чудово виглядати в зеленних відтінках. Повісити люстру і бра з тканим абажуром і рослинним візерунком або малюнком. Скатертина в світлих і ніжних зеленних відтінках. І звичайно ж оновити посуд: купити пару зелених каструль, набір керамічних приладів, і тарілки кольору соковитих зелених яблук.

 

Не поспішайте повністю занурити фасади меблів і стіни кухні в зелену фарбу, якщо не впевнені у виборі відтінку. Не варто, також, використовувати лише трав'яний, смарагдовий або лаймовий повсюдно: кімната позбудеться обсягу і стане одноманітною.

  

Кольори, які дарує нам жива природа, завжди виглядають дуже гармонійно, і потрібно докласти трохи зусиль, щоб зелений колір в інтер'єрі проявив всю свою красу.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92