fbpx
0 0 грн.

Ортопедична подушка: властивстi i характеристики!

 

Для повного розслаблення і комфортного, спокійного відпочинку, недостатньо спокійної атмосфери навколо, запорука якісного відпочинку це ваше ліжко і все, що має до нього відношення, постільна білизна, ковдра і подушка. Зараз користуються популярністю подушки з ортопедичними властивостями, в чому секрет успіху таких подушок? Коли ми спимо на звичайній подушці, хребет приймає неприродне положення. У нормі шийний відділ повинен бути продовженням грудного, перебувати з ним на одній прямій. Якщо подушка м'яка, шия позбавляється підтримки і мимоволі загинається вниз. Якщо тверда - виявляється занадто піднятою, що може викликати біль в шиї і хребті після так званого «відпочинку».

 

І те й інше призводить до того, що міжхребетні диски відчувають додаткове навантаження. Це прискорює розвиток остеохондрозу, призводить до спазму м'язів шиї, порушує кровообіг голови. До того ж ускладнюється доступ повітря в легені, і всі тканини недоотримують кислороду.Ортопедичні подушки підтримують шию у фізіологічному положенні і допомагають уникнути неприємних наслідків.

 

full 300474572ce260f11d8f958ff373aa05Існують різні форми ортопедичних подушок прямокутник і хвиля. По суті це не важливо - властивості ортопедичної подушки визначаються не конфігурацією, а особливостями матеріалу, з якого вона зроблена. Якщо він «уміє» приймати форму тіла, можна вибирати будь-який варіант. Якщо ж ні, як би подушка не була зшита, вважати її ортопедичною не слід. Багато виробників роблять жорсткі вставки в м'які подушки, пришивають до них валики, щоб підвищити на них попит. Купувати такі постільні приналежності - все одно що грати в лотерею. Якщо розмір валика буде відповідати довжині вашої шиї, сон на подушці піде на користь. Якщо не буде - може нашкодити.

 

Важливо звернути увагу на розмір подушки - він повинен відповідати особливостям вашого статури. Для більшості людей підходять вироби висотою від 10 до 14 см. Але, якщо у вас широкі плечі, можливо, доведеться вибрати виріб вище - до 16 см. Те ж буває необхідно, якщо ви спите на жорсткому матраці. А от якщо він м'який, тіло, продавлюючи його, опускається, відповідно подушка може бути нижче. Для любителів спати на боку подушка повинна бути вищою, ніж для тих, хто звик відпочивати на спині.

 

Подушки, які здатні підтримувати шию в правильному положенні, зазвичай роблять з наступних матеріалів.

 

Латекс. Подушки з нього легко підлаштовуються під обриси лежачого людини, але не продавлюються занадто сильно. Вони швидко відновлюють початкову форму, коли ви встаєте. У подушках з латексу не заводяться пилові кліщі, які мешкають в пуховій і пір'яній постільній білизні. Виріб можна прати - в мильній воді або навіть в пральній машині. Бажано, щоб така подушка була пронизана дрібними каналами і порами. Це поліпшить циркуляцію повітря і запобіжить нічній пітливості.

 

Поліестер. Для наповнювача подушок матеріалу додають форму дрібних кульок. Коли людина лягає, вони розходяться в різні боки, приймаючи форму тіла. Після сну таку подушку потрібно струснути - і вона набуває первісну форму. Якщо ж куплена подушка виявилася занадто високою, можна просто відсипати з неї частину кульок. Коштують такі вироби недорого, а служать довго - виробники обіцяють, що не менше восьми років. Прати ці подушки можна в пральній машині.

 

Гречане лушпиння. Цей вид наповнювача люблять за екологічність і дійсно хороші ортопедичні властивості. Прати їх не варто - не просушите, досить іноді провітрювати на свіжому повітрі. Спочатку виріб може видавати легкий аромат гречки, це нормально. А от якщо в магазині ви вловили неприємний запах, від покупки краще відмовитися. Деякі недобросовісні виробники виготовляють подушки з не до кінця просушеної лузги, в результаті чого на ній з'являється пліснявий грибок, звідси - і запах. «Правильне» лушпиння повинне бути просушене повністю, очищене від пилу і оброблене гарячою парою.

 

В'язкоеластична піна. Це самий дорогий матеріал, зате і термін його служби доходить до 10 років. Під тиском ваги і впливом тепла тіла подушка, наче вона пластилінова, приймає форму у вигляді відбитка голови і шиї. Але до кінця не проминаєтся, забезпечуючи пружну підтримку. Коли ви встаєте, форма виробу повністю відновлюється. У таких подушках не розмножуються пилові кліщі. А ще поверхня виробу має термоізолюючі властивості - його температура комфортна, незалежно від того, холодно в кімнаті або жарко.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92