fbpx
0 0 грн.

Вибираємо якісні рушники

Батьківщиною першого махрового рушника є Туреччина.  Пов'язано це було з турецькими традиціями, адже лазня завжди була неодмінним атрибутом життя турків.  Крім звичайного відвідування лазні і хамам, існували та лазневі обряди.  І для всіх цих цілей були придумані і рушники різних призначень: для волосся, для ніг, для рук, для тіла.

І до цього дня рушники є необхідністю, без якої важко уявити наше життя.  Тільки матеріалів, з яких виготовляються рушники стало більше, уважно вивчайте склад перед покупкою.  Чи не кожен виріб зможе радувати вас м'якістю і якісним видом після 2-3 прань.

Купити банний рушник або купити рушник для сауни на сьогоднішній день можна з махрової тканини або з бамбукового волокна.  Це найприйнятніші варіанти, добре вбирають вологу, не линяють, при правильному догляді не «сідають» після прання.  Бамбукові рушники взагалі вбирають вологу в 4 рази більше за інших видів.  Вони ще не викликають подразнень і залишаються м'якими після прання.

При покупці також дивіться на довжину ворсу, найбільш прийнятна довжина 5мм.  Якщо буде менше, то виріб не буде відрізнятися м'якістю, а якщо більше - тоді петлі будуть швидко витягатися і рватися.

Стандартні розміри банних рушників:

- Великі рушники бувають 90 * 160 або 100 * 150 см,

- Середні 70 * 140 см,

- Маленьке 50 * 100.

Але кожен виробник залишає за собою право шити рушники в своєму розмірі.

Існують і величезні моделі 80 * 200см, їх відносять до категорії простирадлом.  Але вони підходять більше для домашнього користування, так як займають занадто багато місця, якщо ви збираєтеся взяти їх з собою.

Рушники для обличчя, рук і ніг відрізняються за розміром від банних в 3 або 4 рази.  Матеріал і щільність теж буває різною.  Традиційно це махра, але можна знайти і купити рушник для обличчя з велюру.  У них схожа технологія виготовлення, тільки з велюру махра стрижеться в кінці процесу виготовлення.  Виріб виходить гладким, м'яким і приємним для шкіри, але вбирають вологу вони трохи гірше, ніж махрові.

Основна вимога для кухонних рушників - не тільки вбирати вологу.  На кухні постійний контакт з жиром, маслом, кіптявою, тому просто купити рушник бавовна іноді буває недостатньо.  Ідеальним варіантом буває мікс з тканини - бавовна, льон, або бамбук.  Такі вироби довго не зношуються і не втрачають колір.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92