fbpx
0 0 грн.

Скатертини та аксесуари

Коли справа доходить до покупки скатертин, єдине, що має значення, - це розмір столу, який вам потрібно покрити. Але знаючи лише кілька речей про цей текстиль, ви зможете краще зрозуміти свої власні потреби в якості споживача при покупці скатертини. Вибір правильного столового текстилю  для заходу в більшості випадків оснований на особистих уподобаннях і естетичному смаку, але головним критерієм є вибір певного столового текстилю  для певних типів подій. Для весіль підходить будь-який вид скатертини - круглий, квадратний чи прямокутний. Для неформальних подій, таких як дні народження або сімейна вечеря добре працюють прямокутні скатертини, тому що прямокутний стіл дозволяє гостям сидіти пліч-о-пліч. Вночі або в темно освітленій кімнаті, жаккардова скатертина  чудово блищить і може зробити ніч чарівною.

Скатертини - відмінний початок, але безумовно не єдине, що вам потрібно для прикраси столу. Поліефірні або бавовняні серветки - відмінна альтернатива паперовим серветкам як з естетичних, так і з екологічних міркувань, і вони також виглядають набагато приємніше. Крім скатертин та серветок, є ще кільця для серветок, вони також є популярним настільними доповненням. Ці кільця прикрашають і тримають в формі серветки, і ви можете красиво розмістити їх поверх кожної тарілки на своєму столі.

Blaine Shop AllФорми і розміри скатертин

За правилами сервірування столу, скатертина не просто повинна накривати сам стіл, а й трохи звисати з нього, прикриваючи бічні частини столу або самі ніжки. З цього вибір скатертини, безпосередньо залежить від причини застілля. Це може бути як сімейна вечеря, так і весілля, банкет або фуршет.

Для формальних заходів скатертини повинні звисати від 15 до 30 сантиметрів. Більш урочисті випадки можуть вимагати від 30 до 40 сантиметрів (або ж до підлоги). Чим довше звисає скатертина, тим більше драматичний ефект.

Найпопулярніша форма скатертини - це прямокутна, вона підходить для столів такої ж форми або овальних. Не меншою популярністю користується і кругла скатертина, вона виглядає красиво і утворює м'які складки  як на круглих так і для квадратних столах. Овальна скатертина підійде для власника круглого столу який можна трансформувати в овальний.

Щоб розрахувати розмір скатертини для прямокутного столу вам потрібно всього лише виміряти його довжину і ширину, далі до кожного значення додати необхідний припуск краю і помножити на два; для круглого столу виміряйте діаметр стола та додайте подвоєну довжину звисаючого краю.

Тканина і колір скатертин

Столова білизна доступна у різних тканинах, але деякі з них більш поширені, ніж інші, тому що їх легше чистити. Багато людей вибирають ткані бавовняні скатертини, тому що ви можете просто кинути їх в пральну машину і позбутися плям. Бавовна також популярна, так як вона доступна в широкому спектрі візерунків і кольорів, тому ваші варіанти прикраси столу практично нескінченні.

Льон - ще одна популярна тканина для скатертин та інших столових тканин. Як і бавовна, льон - це натуральна тканина, яка легко забарвлюється, щоб демонструвати яскраві кольори і візерунки. Вона також забезпечує більш природну текстуру, що робить її відмінним вибором для прикраси столу. Льон і бавовна вимагають прасування.

Щодо кольору, то білий - найпопулярніший для столової білизни, і він завжди підходить для офіційних обідів. Слонова кістка і не зовсім білі кольори також є популярними, особливо в кімнатах з більш теплими тонами. Крім цього, яскраві кольори прекрасні для виділення елементів вашго сервірування.

Що слід враховувати при виборі скатертини для спеціального заходу?

- Розташування: Виберіть кольори на додаток до існуючого декору вашої їдальні. Як правило, яскраві кольори виглядають краще в сонячних місцях, а пастелі прекрасні в садових умовах.

- Сезон: весняні та літні кольори, як правило, світліші, а сміливіші кольори підходять в холодні осінні і зимові місяці.

- Тема: Барвисті скатертини - один з найефективніших способів створити настрій. Яскраві кольори додають драму, а м'які кольори створюють більш вишукану атмосферу.

Догляд за столовою білизною

Більшість скатертин можна прати удома в прохолодній воді з використанням звичайного (не відбілюючого) прального засобу. Плями слід випрати якомога швидше, використовуючи засіб для видалення плям. Є різні спеціальні засоби для прання текстилю, для видалення помади, джему і желе, фруктового соку, кави, чаю, шоколаду, червоного вина, жиру, коли, чорнила, масляних плям і решти.

Скатертину можна висушити, але її необхідно вийняти з пральної машини, злегка вологою, щоб звести до мінімуму зморшки. Потім її слід розкласти на великій поверхні і пресувати гарячою праскою. При прасуванні вишивок помістіть їх обличчям вниз на рушник і натисніть на зворотному боці.

Для офіційних обідів ми рекомендуємо вам прасувати ваші скатертини. Після прання просто постеліть злегка вологу скатертину на стіл на великий рушник і натисніть гарячою праскою.

Підготовка скатертин для зберігання проста. Переконайтеся, що вони повністю чисті і сухі. Складіть їх акуратно і зберігайте їх у прохолодному, сухому і добре вентильованому приміщенні. Не зберігайте скатертини в поліетиленових пакетах або скринях з кедра або в підвалах, горищах або гаражах, щоб запобігти великому коливанню вологості і температури. Періодично перевіряйте свої скатертини, щоб вони були чистими і сухими.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92