fbpx
0 0 грн.

Як позбутися грибка?

 

Поява цвілі - це серйозна проблема. І якщо вам довелося зіткнутися з нею, то потрібно якомога швидше від неї позбутися. У цьому вам допоможуть народні методи і звичайно ж спеціальні хім. засоби.

 

Найчастіше цвілі піддається ванна кімната, адже там найсприятливіше середовище для появи і розмноження бактерій і грибків. З'являється пліснява через підвищену вологість, нестачу природного світла, високу температуру повітря і погану провітрюваність.

 

Крім того, що цвіль погіршує зовнішній вигляд приміщення, так вона ще й шкідлива для здоров'я мешканців. Якщо своєчасно не позбутися від грибка він може посприяти розвитку бронхіальної астми, кандидозу і алергічного риніту.

 

1450012250 3Позбутися грибка у ванній цілком реально, але перед цим треба зрозуміти чому цвіль там з'явилася. Ні для кого не секрет, що ванна кімната найвологіше і часто приміщення, що погано провітрюється в будинку, ось і створені ідеальні умови для появи грибка.

 

Найчастіше джерелами появи і розмноження грибка стають стелі і стіни у ванній. Якщо знищити джерело (грибницю) можна позбутися від грибкового тіла. Те що ми можемо побачити на стінах - це грибкове тіло, воно розташовується в декількох метрах, від грибниці.

 

На сьогодні нам надано великий вибір препаратів для боротьби з грибком, вони дають нам можливість позбутися від цвілі на плитці і між нею, але краще обробити все приміщення.

 

Але нашим головним завданням є не усунення видимої цвілі, а встановити причину виникнення цвілі і усунути її.

 

Чорна цвіль - це небезпечний грибок, тривалий час його розвитку він може бути вами не помічений, до моменту сприятливих умов. Під сприятливими умовами мається на увазі: висока вологість, температура повітря 20 С і погана провітрюваність приміщення. Даний вид цвілі, дуже небезпечний для здоров'я людини, вона погано прикріплена до поверхні і легко може розлетітися в різні боки. При попаданні в дихальні шляхи викликає різного роду інфекції.

 

Боротьба з чорною пліснявою, не з простих, і можливо вам доведеться витратиться не на один протигрибковий засіб.

 

Методи усунення цвілі.

 

Як правило протигрибкові засоби чудово допомагають позбутися від цвілі. Але перед чищенням цвілі у ванній потрібно спочатку підготувати поверхні. Для початку бажано видалити верхній шар, і просушити поверхню будівельним феном. При проведенні чистки не потрібно включати воду в приміщенні, повітря повинне залишатися сухим. Після просушування поверхні, слід обробити поверхню протигрибковими засобами.

 

Не потрібно забувати про безпеку, респіратор і гумові рукавички обов'язкові. Давайте розглянемо кожен протигрибковий засіб окремо.

 

Розчин мідного купоросу. У використанні він досить простий але має чималу ступінь токсичності, тому не забуваємо про рукавички і респіратор. Для початку його потрібно розвести у воді згідно з інструкцією (100 г на 10 л води). На поверхню склад наноситься пензлем, місця які зазнали грибку намазуємо товстим шаром. Після нанесення, потрібно почекати кілька годин, після поверхні ретельно вимиваються, сушаться, і провітрюється приміщення.

 

Розчин відбілювача і води. У даного методу є істотний недолік, це їдкий запах, обов'язково респіратор і рукавички. Робимо розчин відбілювача і води в пропорціях десять до одного. Наносимо розчин губкою або ганчіркою, промивати поверхню після такої процедури не потрібно, відбілювач перешкоджає повторній появі цвілі. Обов'язково провітрити приміщення після процедури.

 

Хімічні антифунгіцидні засоби. Дані зсоби діляться на дві категорії. Препарати для боротьби з біокоррозією (використовуються будівельниками) і засоби для боротьби з домашньої чорною пліснявою.

 

В основному ці препарати є в продажу в пластикових тарах ємністю в один літр. Для приготування розчину на літр води береться ковпачок засобу. Четвертинні-амонієві сполуки (ЧАС) і похідні гуаніда, є в засобі діючими речовинами.

 

Народні методи боротьби з цвіллю. Якщо ви або ваші рідні ставитеся до людей із захворюванням дихальних шляхів або алергій, тоді хімічні засоби боротьби з цвіллю не підходять. Є кілька спосіб боротьби з цвіллю народними методами.

 

Харчова сода гашена оцтом. Потрібно на уражену поверхню насипати велику кількість соди і залити її зверху оцтом. Після того як піна осяде потрібно промити поверхню теплою водою і милом, можна скористатися будь-яким миючим засобом.

 

Масло чайного дерева. Розведіть на дві склянки теплої води дві чайні ложки олії чайного дерева. Нанесіть розчин розпилювачем на кахель, змивати такий розчин немає потреби. Таку процедуру проводити краще вночі, коли ванну кімнату ніхто не відвідує.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92