fbpx
0 0 грн.

Кольори для спальнi!

 

covet

Відомо, що колір впливає на настрій і працездатність. У спальні у нас немає великої необхідності в бадьорості і насичених кольорах. Головною метою в дизайні спальної кімнати є зробити її комфортною та затишною, що б після важкого робочого дня Ви могли повернуться додому відпочити і розслабитися.

 

 

Які ж кольори краще вибирати для фону теплі або холодні. Психологи рекомендують холодні і нейтральні тони. За фен-шуй: зелений колір заспокоює, шоколадний створює теплу і спокійну атмосферу, блакитний і синій кольори сприяють розслабленню, знижують активність і емоційне напруження, сірий колір спальні викликає нудьгу і дозволяє швидко заснути, білий забезпечує глибокий сон без сновидінь.

 

Яскраві теплі тони краще не застосовувати. Червоний надає збудливу дію, помаранчевий - колір бадьорості та веселощів. Так само як і жовтий колір спальні: він радує око, підвищує працездатність, але при тривалому впливі стомлює, що теж не сприяє повноцінному відпочинку. З цього таких кольорів для дизайну спальні краще уникати.

 

Що стосується насиченості кольору то краще всього вибирати пастельні тони. Зазвичай дизайнери і психологи рекомендують для спальні блідо-блакитний, світло-сірий, блідо-рожевий або абрикосовий. Однак доречний і темний колір стін у спальні, особливо у великому приміщенні. При штучному освітленні такі стіни будуть створювати відчуття таємничості. Чисті, насичені кольори в спальні рекомендують приберегти для деталей: декоративних подушок, оббивки невеликих предметів. Більше того, щоб не нудьгувати в блідій, тьмяній кімнаті, можна ввести в неї кілька яскравих елементів, але вони не повинні займати більше 10% від загальної площі поверхонь.

 

tumblr m8awajhocc1rzsbroo1 500Дизайнери рекомендують використовувати в інтер'єрі спальні не більш семи різних кольорів. Враховуючи колір стелі, меблів, підлогового покриття і навіть постільної білизни. З цього приводу існує наступне правило: чим більше в кімнаті тонів, тим менш насиченими вони повинні бути. З усіх існуючих колірних схем для обробки спальні підходять монохроматична і гармонійна. Монохроматична складається лише з одного кольору але з необмеженою кількістю його відтінків, гармонійна ж складається з кольорів з однієї половини спектру, наприклад фіолетові та рожеві тони.

 

Заздалегідь подумайте, як виглядає той чи інший відтінок при природному і штучному освітленні. Деякі кольори втрачають свою красу під світлом ламп розжарювання і непогано виглядають під люмінесцентними лампами. Колір магнолії, наприклад, при певному освітленні здається то жовтуватим, то рожевим. Якщо ви домагаєтеся саме такого ефекту, відмінно. Якщо ж ні тоді варто підшукати інший відтінок.

 

Якщо в спальні використовується яскравий, строкатий елемент, покривало на ліжку або шпалери, всі інші поверхні повинні бути однотонними. Намагайтеся не поєднувати візерунки однакових пропорцій, нехай навіть і різного кольору. Вони «б'ються» за увагу людини і руйнують гармонію. Краща комбінація малюнків різного масштабу. Почніть з вибору великого, після чого підберіть невеликий. Ідеально, якщо великі візерунки використовуються на великих поверхнях таких як штори, а дрібні - на оббивках невеликих предметів.

 

 

При виборі стилю для Вашої спальної кімнати не забувайте керуватися деякими нашими рекомендаціями, і Ви зробите вашу спальню підходящю Вам по духу з затишною і теплою атмосферою. Ваш надійний інтернет-магазин Next-buy!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92