fbpx
0 0 грн.

Підбадьорлива енергiя жовтого кольору!

 

Жовтий колір викликає тільки найпозитивніші емоції - це радість: він бадьорить, веселить і стимулює активність організму. Життєрадісний жовтий не тільки створює атмосферу тепла і затишку - він активізує роботу травлення та ендокринних систем, тому такий колір ідеально підійде для дизайну кухні, вітаються на кухні всі відтінки оранжевого: від персикового до теракотового. Але особливо виграшно виглядає колір мандарина з його м'якістю і одночасно насиченістю. Відповідний сусід для помаранчевого кольору - металева поверхня - від блискучої хромованої до матової алюмінієвої. Варто запам'ятати, що всі відтінки синього і деякі фіолетового кольору знижують апетит. Так що хочете схуднути - робіть блакитну кухню.

 

Жовта кухня, безумовно, буде виглядати тепло і затишно. Щоб ви не приготували, апетит завдяки цьому кольору у ваших домочадців буде відмінний. Для господарок це відмінний стимулятор для готування - піднесений настрій і заряд енергії забезпечений.

 

Yellow-BanquetteЖовтий колір поєднується з білим, сірим, помаранчевим, червоним, коричневим і зеленим. І добре відтіняє синій і блакитний. Традиційна комбінація в інтер'єрах - кремово-жовтий з сіро-блакитним. Не використовуйте його на великих основних поверхнях: стіни, підлога, стеля, кахель у ванній. У таких кількостях він буде занадто активний, може дратувати і тиснути, але ж іноді нам хочеться розслабитися, відпочити, але нічого доброго з цього не вийде.

 

Вам буде важко без повної переробки змінити концепцію інтер'єру, тому що жовтий в будь-якому поєднанні буде яскравим і зухвалим. Тому найкраще додавати жовтий колір у вигляді аксесуарів, штрихів або окремих меблів, якщо це не повноцінний гарнітур з декількох предметів. Наприклад, на кухні це можуть бути фіранки, посуд, абажур, серветки, скатертина, сидіння на табуретках. У вітальні - вази, квіти, горщики, свічки, подушки на дивані. У ванній - мочалка, килимок, рушник, стаканчики.

 

Щодо вітальні, робити її повністю в жовтому кольорі - крок неоднозначний. По-перше, це буде сприйматися занадто легковажно і несолідно. По-друге, таке приміщення буде здаватися занадто спекотним. По-третє, яскрава атмосфера буде постійно «чіпляти» увагу, у вас не вийде відволіктися від усього "земного" за читанням книги, подивитися телевізор або попрацювати за ноутбуком. Найкраще розставити грамотні акценти, тоді ви зможете здатися оригінальною і життєрадісною людиною і зробите приємність від кольору собі.

 

Жовтий - найяскравіший, теплий і життєрадісний колір для дитячої кімнати. Діти його дуже люблять! Він добре симулює активність, комунікабельність, допомагає тримати фізичний тонус, а це якраз те, що потрібно дітям для повноцінного розвитку. Беручи до уваги вплив жовтого кольору на інтелектуальні функції, застосовуйте його для оформлення навчального місця. У поєднанні з червоним, жовтий здатний підсилити спрагу до знань і підштовхнути дитину до вивчення чогось нового.

 

Для спальні цей колір не підходить, він надмірно яскравий і збудливий, не дасть можливості як слід розслабитися. Якщо навколо вас будуть жовті шпалери, фіранки, то заснути в такому приміщенні буде дуже важко. Однак, якщо ви скучили по теплу і сонечку, купіть собі комплект жовтої постільної білизни або кілька подушок і діставайте їх іноді для підняття настрою.

 

У замкнутому просторі ванної кімнати жовтий може бути небезпечний - є ймовірність, що у Вас просто закрутиться голова. Але якщо обмежитеся тільки аксесуарами, то у ванній стане тепліше, а вранці оці буде за що зачепитися для отримання порції бадьорості духу на наступний день.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92