fbpx
0 0 грн.

Свiжий м`ятний колiр!

 

Легкий, а ще краще повітряний відтінок зеленого кольору, ще в минулому столітті отримав свою назву - м'ятний. Сказати, що він чимось небудь нагадує колір м'ятного листя, дуже важко, в цих кольорів загальне тільки те, що це два відтінки зеленого. Асоціація побудована більш на відчуттях ніж зоровій схожості. Як всім відомо, м'ята надає відчуття прохолоди і висвітлює, таку ж дію на нас колір з назвою «м'ятний». М'ятний колір зараз в моді як ніколи, і відноситься до тренду вже протягом декількох років. Колір дуже популярний в пошитті жіночого одягу, дизайнери інтер'єру також зацікавилися даним кольором. М'ятний колір в інтер'єрі здатний створити динамічний інтер'єр.

 

9fHVv9RMO2A

 

М'ятний колір - це відтінок зеленого який межує з блакитним кольором. М'ятному можна дати визначення як холодного світло-зеленого, так і сильно розведеного блакитного кольору. Присутність блакитного кольору може трохи варіювати, в залежності від дизайнерської задумки. Відповідно до нього можна додати, більшої легкості або насиченості, зробити його холодним або злегка «прохолодним». Інтерпретацію м'ятного кольору можна побачити в таких кольорах як «аквамарин», «магія м'яти», «Панг».

 

Під назвою м'ятний колір мається на увазі саме пастельний відтінок, більш яскраві кольори до цієї назви вже не мають ніякого відношення.

 

«Психологія» м'ятного кольору.

М'ятний вважається весняним кольором. Має сприйняття як колір, юності, свіжості і прохолоди. М'ятний колір в інтер'єрі можна порівняти з коктейлем «Мохіто», він теж надає освіжаючий ефект. Цей колір ще й має заспокійливий вплив, викликає відчуття безпеки, тому можна часто його побачити в лікарнях, масажних салонах і дитячих садах.

 

Відтінок м'ятний дуже приємний для людського ока, він абсолютно не тисне, і не втомлює. Зелений самий природний колір, і часто нас оточує, тому це самий звичний колір для людини. Роблячи висновок з усього вище сказаного, м'ятний колір можна використовувати в інтер'єрі без побоювання, навіть на великих поверхнях.

 

Також м'ятний, сприймається як зелений колір тільки вицвілий, дизайнери часто використовують цю особливість, для створення «потертого шику» і використовують його в стилях, вінтаж та шебби шик.

 

У стилі інтер'єру шебби шик м'ятний, часто поєднують з «потертим» рожевим, білим, кремовим або ніжно-блакитним. М'якість і жіночність основні риси цього стилю. М'ятний відтінок точно відповідає цим якостям.

 

У дитячій кімнаті м'ятний колір завжди доречний, і можна використовувати його навіть не залежно від статі дитини. Для дівчинки м'ятна кімната стане ніжною і жіночно, для хлопчика буде заспокійливою ​і свіжою. У дитячих м'ятний добре комбінувати з персиковим, бірюзовим, ніжно-бузковим, абрикосовим і блакитним кольором. У кімнаті для дівчинки доречно буде виглядати м'ятний з рожевим.  

 

У сучасних інтер'єрах м'ятний також інтенсивно використовується, але вже в якості акцентів. Найчастіше він знаходить своє місце на кухні. Дуже красиво гармонує з білим або «потертим» сірим.

 

М'ятні аксесуари для меблів або декор, приголомшливо виглядають на тлі мінімалізму. Такий хід наповнить інтер'єр свіжістю і прохолодою, при цьому додасть м'якості і певної життєрадісності.

 

Якщо ви використовуєте м'ятний, для створення весняного настрою, не забувайте що є ще багато весняних відтінків, лимонний, пастельний рожевий, бузковий і ніжно-блакитний. Для створення ніжної атмосфери круглий рік, використовуйте запропоновану палітру для дизайну свого інтер'єру!

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92