fbpx
0 0 грн.

Схiдний стиль в iнтер'єрi!

 

Багато хто погодиться, що східний стиль володіє особливим магнетизмом, завдяки якому інтер'єр сприймається не інакше, як казковий і чарівний. Ймовірно, частиною цієї казки прагнуть зробити своє житло люди в різних країнах світу. Сьогодні ми не станемо пропагувати східний інтер'єр, як кращий або найбільш придатний для життя, але просто розповімо про головні його особливості.

 

При згадці про Схід, все ж, в уяві виникають не тільки сюжети з знаменитих арабських казок, а й тонка філософія Азіатських країн. У зв'язку з цим, необхідно зауважити: східний стиль інтер'єру, відповідно, може бути арабським або азіатським. Але кожен з них володіє неповторними і характерними якостями, які відображають певний стиль життя.

 

Перш, ніж облаштовувати інтер'єр в східному стилі, потрібно усвідомити всі його тонкощі, переваги і недоліки. Можливо, для когось не підходить зайва розслабленість обстановки і яскраві поєднання арабських кімнат, іншим же може знудити одноманітність і стриманість японських жител.

 

11744Про арабський стиль інтер'єру Вам повинно бути достеменно відомо те, що він завжди виглядає помітно й розкішно, в обстановці ясно відчувається поважність, а всі предмети вражають формою і красою кольорів. Примітною особливістю стилю є виняткова натуральність всіх використовуваних матеріалів: дерево, кування, золочення, камінь, мозаїка, плитка, атлас, шовк, оксамит та інші.

 

Якщо Ви, все-таки, зважилися відтворити в приміщенні риси арабського стилю, пам'ятайте: правдоподібно він виглядатиме лише у високих кімнатах з візерунчастими малюнками на стелі, або ж склепіннями - вітрилами. Конструкція останніх вимагає певних чітко вивірених розрахунків, і може бути не можливою в просторі квартир. Але коли висота кімнат дозволяє, можна створити багаторівневу конструкцію, і доповнити її драпіруванням, що особливо характерно для такого стилю.

 

Забудьте про те, що східний стиль в інтер'єрі зобов'язаний бути темним, - напівтемрява тут доречна лише у вечірній час, в окремих випадках для створення певної атмосфери. В іншому, арабський стиль передбачає великі вікна, багато повітря і світла.

 

Увечері інтер'єр допоможуть висвітлити безліч різноманітних освітлювальних приладів, від основної люстри з перфорацією, до настінних бра, підлогових каганців, ліхтарів, настільних ламп.

 

Використовувати колір в оформленні інтер'єру в стилі арабських країн дуже природно, при цьому, неонові тони тут не доречні, та вітається тільки природна палітра. Можна вибрати три або чотири основних відтінків, і поєднувати їх один з одним, або застосувати кілька яскравих кольорів, що найбільш вдало гармоніюють один з одним. Вибирайте такі кольори: червоних кармін, теплий жовтий, ультрамарин і фіолетовий, ліловий і бордо, охра і теракотовий, смарагдовий і сапфіровий, рубіновий, малахітовий і бірюзовий. В якості базових використовуйте білий, деревний, сірий, кобальт, темний трав'яний, пісочний.

 

З точки зору релігії, у всьому мусульманському світі заборонені зображення людей і тварин. Але жителі арабських країн знайшли вихід, використовуючи складні геометричні орнаменти та рослинні візерунки небувалої краси. Внаслідок чого, і ті, й інші стали головною і найбільш характерною прикрасою осель та архітектурних будівель.

 

Ви вчините вірно, якщо наситите інтер'єр в східному стилі великою кількістю «арабської в'язі» (густий орнамент), візерунком дамаск або икат, строгою геометрією сплетених між собою фігур та іншими. Використовуйте їх в текстилі, прикрасі стелі та стін рельєфами, килимах, декорі, загалом, скрізь.

 

З усіх поверхонь східного інтер'єру орнамент плавно перекочував і в товщу дерева і металу. Тому, обставити кімнату різьбленими предметами меблів і металевими об'єктами з фігурною перфорацією теж необхідно.

 

Арки - це одна з найбільш пізнаваних рис східного інтер'єру. Арки досі перебувають в особливій пошані при будівництві житлових і громадських будівель в арабському світі. При цьому, найчастіше, використовують саме стрілчасту або підковоподібну їх форму в конструкції дверних і віконних прорізів, парадних воріт, ніш і декоративних виступів. Скористайтеся і Ви цим колоритним і красивим прийомом оформлення інтер'єру.

 

Відомо, що меблями в східних інтер'єрах служать приземкуваті дивани, високі стьобані подушки, пуфи, отоманки. У всіх цих предметів, тим не менш, повинна бути спільна риса: це яскрава оббивка з атласу, шовку, оксамиту, часто доповнена кистями, кисеєю і декоративним стеклярусом. Подібні меблі слід прикрасити розсипом невеликих подушок квадратної, прямокутної, круглої або циліндричної форми (валиками).

 

Також, оформлення кімнати аксесуарами не буде виглядати завершеним без дзеркал у фігурних рамах, світильників з перфорацією, свічок в підлогових ліхтарях, вигадливих ламбрекенів на віконних прорізах, а звичайно, без килимів на підлозі і на стінах.

 

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92