fbpx
0 0 грн.

Вибираємо штори та тюль у спальню!

 

Спальня - особливе місце в будинку, тому що саме тут ми можемо дійсно розслабитися, відпочити від усіх денних турбот і тривог. Тому дуже важливо, щоб у цій кімнаті була створена спокійна, затишна атмосфера, що розташовує до відпочинку. Як вибрати тюль і штори для спальні?

 

shtoriДуже добре, якщо освітлення спальні буде м'яким, неяскравим. Щоб домогтися такого ефекту, потрібно так підібрати штори і тюль, щоб вони одночасно і прикрашали кімнату, і створювали комфортну для відпочинку обстановку.

 

Підбираючи тюль для спальні, обов'язково потрібно враховувати форму і розмір вікон, фактуру тканини, з якої виготовлені портьєри, а також стиль інтер'єру кімнати в цілому.

 

Якщо ви вибрали мереживний або напівпрозорий тюль, або легку органзу, то на додаток до них обов'язково підберіть штори щільніше. Вони будуть розсіювати і пом'якшувати денне світло, що проникає в спальню - на той випадок, коли ви захочете відпочити там в день.

 

Якщо у вікна вашої спальні рідко заглядає сонце, або на них встановлені жалюзі або ролети з щільної тканини - тоді можете застосувати легкий тюль у вигляді самостійної штори.

 

Оригінальним доповненням до інтер'єру спальні може стати нічник, абажур якого виконаний з тієї ж органзи або тюлю, яким прикрашені ваші вікна.

 

intereridvuhtcvetnieshtorivspalne28810951514Для спальні найбільше підійде тюль світлих, теплих відтінків, однотонний або з ніжним, ледь помітним малюнком, що складається з квітів або листя - тут вже вибирайте на ваш смак. У своєму виборі керуйтеся ідеєю про те, якого ефекту в оформленні вікон ви прагнете досягти.

 

Затишну і теплу атмосферу в спальні створять напівпрозорі, мереживні тканини. Тюль з гіпюровими вставками зробить вашу спальню нарядно. Але пам'ятайте, що кожен з цих варіантів буде виглядати гармонійно тільки в поєднанні з щільними портьєрами.

 

До штор зі складним візерунком або комбінованим забарвленням найбільше підійде однотонний тюль. У спальні, де буває мало сонячного світла - використовуйте кольорову органзу без додаткового декору. І навпаки, якщо кімната світла - вибирайте щільний тюль, щоб приглушити яскраве сонячне світло.

 

Крім вибору самого тюлю також важливо правильно розрахувати його ширину і довжину, щоб готовий виріб виглядав гармонійно. Ідеальними пропорціями вважається, якщо ширина тканини буде вдвічі більше довжини карниза, тоді ви зможете рівномірно розподілити красиві складки по всій ширині виробу. Що стосується довжини тюлю - найкраще нехай його край буде піднятий над підлогою на 2 - 5 сантиметрів. Інша справа портьєри - вони повинні бути довжиною до підлоги.

 

Ну а для того, щоб деталі інтер'єру з текстилю - тюль, штори, покривала - добре гармоніювали один з одним, підбирайте їх в одній колірній гамі.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92