fbpx
0 0 грн.

Блакитний колiр у вашому iнтер’єрi: варто спробувати?

Блакитний колір, чим можна його охарактеризувати? Він дещо повітряний, наповнений легкістю та стриманою прохолодою. Використання такого кольору у дизайні кімнати / квартири стане неабиякою прикрасою інтер’єру. Проте потрібно поставити запитання, з чим можна поєднувати такий колір та, які помилки варто уникнути?

 

Всі відтінки блакитного варто віднести до холодних кольорів, тому варто використовувати такий колір в інтер’єрі тих кімнат, що надмірно наповнені сонячним теплом. Такі кольорові відтінки наповнять сонячні кімнати свіжістю та прохолодою. Якщо ж у вас кімната здається дуже маленькою, то тоді також можна використати блакитну гаму, щоб розширити простір. А якщо ж у вас, ще й невисока стеля, то блакитні відтінки візуально зроблять їх вищими.

 

У цьому сезоні, блакитний колір є дуже популярним. Світлі відтінки блакитного, додають приміщенню спокою та свободи, якої так потребують власники оселі. Обравши блакитний відтінок для свого інтер’єру, ви зможете позбутися від психологічної напруги, досягнувши гармонії із оточуючим середовищем, надавши умиротворенню власній нервовій системі. Блакитний колір вважається кольором неба, що незвично зачаровує. Проте, використовувати такий колір варто з обережністю, щоб не досягти зворотного ефекту, адже все повинно бути у міру.

blue6

Блакитний колір чудово виглядатиме і у вітальній, і у спальній кімнаті, але особливо чудово виглядатиме у ванній кімнаті, що буде створювати атмосферу свіжості та чистоти. Якщо ж ви вирішили використати блакитний колі у вітальній, то обов’язково варто застосовувати яскраві елементи, щоб додати більшої гармонії кімнати.

 

Ніжні відтінки блакитного найчастіше застосовують для стін, а от більш насичені відтінки – для оздоблення, це можуть бути штори, декор чи меблі. Декоративні елементи – подушки, вази, салфетки – можуть використовуватися у особливо яскравих кольорових відтінках, таким чином створюючи акценти. Блакитний колір – це колір, що має дуже багато своїх відтінків і всі вони відносяться до холодних. Саме тому, варто дотримуватися такого правила поєднання кольорів, а  отже поєднувати холодні кольори із теплими кольорами. Розширює ваші можливості відмінне поєднання з іншими кольорами, що додасть унікальних моментів.  Найкраще блакитний поєднується  із білим кольором. Таке поєднання виглядає надзвичайно привабливо, створюючи враження відкритого простору.

 

Прекрасним варіантом поєднання блакитного буде із різними відтінками оранжевого чи жовтого. Жовтий колір внесе яскраві елементи, створивши таким чином контраст. Хоча такий контраст не буде викликати жодного подразнення, якого ви можете побоюватися. Проте пам’ятайте, щоб досягти гармонії кольорових відтінків, варто слідкувати за кількістю таких яскравих елементів, щоб кольори не приглушили один одного.  Тому орієнтуйтесь на основне правило –« в першу чергу гармонія у всьому».

 

blue8

 

Також, блакитний можна чудово поєднати із зеленим кольором. Тоді, блакитний набуде більшої глибини, втративши свою легкість. Якщо ж ви плануєте досягти такого ефекту, то можна застосувати темно-зелений або фісташковий кольорові відтінки. А якщо ж, додати деякі елементи сірого чи бежевого, ваш інтер’єр набуде оригінальності. Варто, дуже обережно поєднувати блакитний із відтінками коричневого та чорним кольором, адже такі кольори, можуть внести у ваш інтер’єр надмірний смуток. Блакитний колір – це невід’ємний елемент інтер’єру у морському стилі, такий колір додасть суворості та стриманості мінімалізму, хай-теку, лофту та  створить гармонію у еко-стилі. Відмінний вигляд буде дарувати блакитний у стилі прованс, романтичному стилі, та хто б міг подумати – у неокласицизмі та необарокко.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92