fbpx
0 0 грн.

Як вибрати жіночий махровий халат

Махра найпопулярніша і затребувана тканина при виробництві текстилю для дому.  І це не дивно, адже махрова тканина виготовляється з натуральних матеріалів, вона гіпоалергенна, добре вбирає вологу, утримує тепло і стійка до зношування.

Виготовляється полотно традиційно з бавовни і льону, але сучасні технології дозволили робити махру з бамбука.  Довгі гнучкі стебла і листя бамбука подрібнюють і перетворюю в нитки.  Тканина з такого волокна виходить більш ніжною, ніж бавовна і має всі властивості натуральної тканини: гігроскопічність, теплоізоляційними властивостями і повітропроникністю.

Саме тому ця тканина так часто використовується при виробництві банних халатів.  Але для того, щоб не загубитися в різноманітності вибору, зверніть увагу на наступні пункти:

- Склад матеріалу.  Завжди уважно читайте склад, бувають вироби з 100% бавовни, бавовна плюс бамбук, а буває з синтетичними домішками.  Але наявність синтетики (поліестер, віскоза) не роблять якість халата гірше, навпаки, присутність штучних волокон робить полотно більш м'яким, зносостійким, воно практично не мнеться і не дає усадку після прання, але при цьому зберігаються всі властивості натуральної тканини.  Це також дозволяє купити махровий халат жіночий недорого, але в якісному виконанні.

- Забарвлення тканини.  Фарбування махрової тканини завжди повинно бути рівномірним.  Якщо є можливість завжди перевіряйте забарвлення з обох сторін - з лицьової і з виворітного.  Погано забарвлене виріб після прання може злиняти.  Звичайно, коли збираєшся купити халати махрові жіночі в інтернет магазині, такої можливості немає.  Тут можна сподіватися на чесність і порядність постачальника.

- Щільність тканини.  Щільність махрової тканини впливає на поглинання вологи халатом.  Чим вище показник, тим краще.  Оптимальним варіантом є 400-600г / на м2.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92