fbpx
0 0 грн.

Бамбукова тканина: опис та правила догляду

Коли ви перевіряєте склад тканини і етикетку де описані правила по догляду за м'якою на дотик сорочкою, дитячою ковдрою, постільною білизною або банним рушником, ви можете бути здивовані, побачивши, що тканина виготовлена ​​з бамбука. Як доглядати за одягом та постільною білизною з бамбука, щоб вони залишалися м'якими і еластичними?


Як доглядати за бамбуковою тканиною?

Бамбук - натуральне рослинне волокно, таке як бавовна і льон. Однак багато бамбукових волокон хімічно оброблені і можуть бути названі віскозою або модалом. Завжди перевіряйте етикетки по догляду на кожному конкретному виробі для отримання інструкцій виробника по догляду. Якщо одяг має структуровану форму, вона може поребувати сухого чищення, тому що переплетення, що додають йому чіткість, втрачають форму після прання. Якщо ваш бамбуковий одяг не сильно забруднений, використовуйте холодну воду, миючий засіб і делікатний режим прання, щоб тканина підтримувала свою еластичність. Щоб запобігти кошлатиню, завжди закривайте всі кнопки і блискавки і виймайте одяг навиворіт перед пранням. Светри і трикотажні вироби, виготовлені з бамбукових волокон, слід прати руками, щоб запобігти розтягуванню. Для простирадил і рушників виберіть низьку температуру води в своїй пральній машині і дайте одягу полежати протягом як мінімум 15 хвилин в теплій воді і розчині порошку перед пранням, щоб видалити зайвий бруд. Ніколи не використовуйте гарячу воду для прання, тому що це може привести до стиснення тканини. Бамбукові тканини можна відіпрати хлорним відбілювачем. Щоб видалити важкі плями або якщо тканину потрібно відбілити або освітлити, використовуйте відбілювач на основі кисню. Якщо необхідно продезінфікувати бамбукові простирадла і рушники, виберіть соснове масло або фенольний дезинфікуючий засіб.

Як сушити і прасувати бамбукові вироби?

Одяг та постільна білизна, виготовлені з бамбукових тканин, повинні бути висушені на повітрі, на внутрішній складаній стійці або на мотузках для досягнення найкращого результату. В'язані бамбукові светри і аксесуари повинні бути висушені, щоб запобігти розтягуванню. Високі температури в сушарці можуть стискати бамбукові постільні речі та одяг. Якщо потрібна більш швидка сушка, використовуйте низькотемпературний цикл та виймайте тканину, поки вона ще трохи волога. Тримайте праску прохолодною, так як надзвичайно високі температури при прасуванні можуть обпекти волокна бамбука. Випал або пожовтіння відбувається, коли волокна починають горіти. У той час як деякі плями можна видалити, спалені волокна не можуть бути відновлені. Якщо потрібно прасувати, використовуйте сухе прасування (без пари) при низькій температурі.

Чому обирають одяг і тканини з бамбука?

Бамбук вибухнув як нове джерело для виготовлення тканини через те, що він швидко зростає без необхідності в надмірних пестицидів, води чи піклування. Бамбук швидко відновлюється і навіть очищає повітря, поки росте. Майже весь бамбук, вирощений для виробництва тканини, зустрічається в Китаї і на Тайвані. Тканина фактично виготовлена ​​з бамбука Мосо (Phyllostachys pubescens), який є тропічної травою. Це невисокий декоративний бамбук, знайдений в садах, в яких мешкають панди. Бамбукові волокна виготовляються шляхом маніпулювання травою, поки вона не поділяється на тонкі нитки. Потім вони закручуються в нитку для плетіння або в'язання.
Бамбукова тканина рекомендована, тому що вона надзвичайно м'яка на дотик, сильно абсорбуюча, і навіть має деякі природні антибактеріальні властивості для зменшення запаху поту під час використання. Через м'якість і гладкость тканини вона ідеально підходить людям, які схильні до подразнення шкіри. Здатність поглинати вологу і пористі якості робить її дихаючої тканиною, яка також допомагає регулювати температуру шкіри. Бамбуковий одяг не морщиться, добре драпірує по тілу і піддається біологічному розкладанню. Щоб створити додаткову структуру з бамбукової тканини, бавовняне волокно часто додають перед ткацтвом. Ви також можете побачити лайкру або спандекс в складі бамбукової тканини, щоб додати трохи еластичності. Завжди дотримуйтесь інструкцій на етикетці для цих змішаних тканин.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92