fbpx
0 0 грн.

Як очистити нержавіючу сталь

Незважаючи на те, що він називається «нержавіючою» сталлю, цей матеріал робочої поверхні і кухонних приборів іноді не відповідає своїй назві. Наприклад, після прибирання кухонної раковини з нержавіючої сталі у вас можуть залишитися плями. Іноді плями також можуть виникати, коли розпилювач для очищення наносять на метал, але не змивають належним чином. Є й інші помилки при прибиранні, які можуть залишати плями і подряпини. Ці плями можуть бути складними в очищенні, але є способи прибрати їх.
Склад нержавіючої сталі
Метал, відомий як нержавіюча сталь, являє собою сталевий сплав, який містить не менше 10,5% хрому, який вимірюється за масою. Хром надає металу корозійну стійкість (корозія, або іржа є найбільш поширеною формою фарбування металу). Ступінь захисту від корозії збільшується зі збільшенням вмісту хрому в сплаві. Замість окислення і знебарвлення при впливі повітря або води хром реагує, утворюючи тонке захисне покриття на раковині або іншому кухонному приладі. Хоча цей захисний шар можна відчистити, захисна плівка швидко реконструюється, тому поверхні з нержавіючої сталі майже не піддаються руйнуванню на кухні.


Як видалити плями з нержавіючої сталі?
Чистка нержавіючої сталі іноді може здатися складною, так як цей блискучий матеріал можна подряпати досить легко. Це менш проблематично з матовою поверхнею, як на деяких раковинах, але блискуча нержавіюча сталь вимагає деякої обережності при видаленні плям.
На щастя, нержавіюча сталь є дуже еластичним матеріалом, який добре реагує на кілька різних методів очищення.
По-перше, огляньте свою поверхню з нержавіючої сталі і визначте, чи є у неї сліди від заводського полірування. У той час як сам метал твердий, процес, за допомогою якого виробник полірує поверхню, може залишати невеликі подряпини в одному напрямку. Всякий раз, коли ви чистите поверхню з нержавіючої сталі, навіть якщо ви використовуєте так звані «неподряпуючі» губки, ви повинні терти плями в тому ж напрямку.


Ось чотири методи, які ви можете спробувати, щоб видалити плями з нержавіючої сталі. Прочитайте їх по порядку, оскільки найбезпечніші методи йдуть початковими пунктами.
Очищення паром

Багато плями будуть «підніматися» з нержавіючої сталі під дією пара.

  • Нагрійте воду до кипіння в чайнику з носиком, який дозволить вам вилити її.
  • Покладіть паперовий рушник або рушник з мікрофібри поверх плями.
  • Налийте достатню кількість киплячої води на паперовий рушник, щоб намочіть його.
  • Дайте йому попрацювати протягом п'яти-десяти хвилин.
  • Як тільки поверхня охолоне, протріть її паперовим рушником, рухаючись за напрямком слідів від полірування. Якщо це не видалить пляму, спробуйте наступне рішення.

Суміш соди і мила
Суміш соди з рідким милом для посуду, може утворити хорошу пасту, для делікатного очищення плям. Сода - дуже дрібний абразив, який навряд чи серйозно подряпає поверхню з нержавіючої сталі.

  • Нанесіть суміш харчової соди і рідкого мила для посуду на тканину з мікрофібри або іншу м'яку тканину, потім протріть пляму назад і вперед в тих же напрямках, що і сліди від полірування.
  • Після чищення ретельно промийте поверхню з нержавіючої сталі і витріть рушником.
  • Вивчіть поверхню. Якщо цей спосіб не видалив пляму, спробуйте наступний варіант.

Оцет

  • Налийте трохи білого оцту або яблучного оцту на поверхню з плямою.
  • Дайте йому кілька хвилин; ніжна кислота в оцті може видалити плями.
  • Протріть м'якою тканиною, слідуючи за слідами полірування.
  • Ретельно промийте і витріть поверхню чистим рушником.
  • Вивчіть забарвлену область; якщо пляма все ще присутня, переходите до останнього рішення.

Очищувач для нержавіючої сталі
В крайньому випадку, якщо плями все ще не видалились, спробуйте очищувач  і полірувальник для нержавіючої сталі. Обов'язково дотримуйтесь вказівок на упаковці, після ретельно промийте і висушіть рушником.

Замість того, щоб видаляти плями, ви також можете запам'ятати деякі превентивні заходи, щоб спочатку уникнути проблеми. Ось кілька порад, які допоможуть вам запобігти появі плям на нержавіючої сталі:

  • Ніколи не використовуйте відбілювач або що-небудь, що містить хлор, на нержавіючої сталі, і уникайте розпилення хлорного відбілюючого засобу поблизу.
  • Не використовуйте стандартні абразиви на нержавіючій сталі і не допускайте навіть контакту з металом.
  • Ніколи не використовуйте сталеву губку, дротяні щітки або інші металеві предмети для чистки.

Сподіваємося наші поради будуть корисні і ви швидко і просто повернете колишню чистоту і блиск своїм поверхням і кухонним приладам з нержавіючої сталі. Також не забувайте використовувати рукавички, щоб захистити шкіру від подряпин і шкідливих впливів!

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92