Не всі кухонні ножі однаково хороші - часто можна знайти відомий бренд, який продає не дуже якісні ножі за завищеною ціною, в той час як є більш якісні набори ножів від менш відомого бренду і за вигідною ціною. Оскільки кухонні ножі використовуються щодня для приготування сніданку, обіду і вечері, вибір якісного, міцного, хорошого в експлуатації ножа, є обов'язковим. У цій статті ви дізнаєтеся, на що варто звернути увагу, при виборі якісних кухонних ножів і які їх види існують.
ЯКІ КУХОННІ НОЖі МОЖНА КУПИТИ ДЛЯ ПОЧАТКУ?
Перш ніж приступати до покупки ножів, розгляньте їх види. Доступні в широкому розмаїтті форм і розмірів, кухонні ножі можуть задовольнити величезну різноманітність потреб. Хороший базовий комплект для звичайної домашньої кухні буде включати:
- Універсальний ніж - використовується для безлічі продуктів, частіше для чищення овочів і фруктів.
- Ніж шеф-кухаря - головний ніж на кухні, який використовується для подрібнення і нарізки.
- Овочевий ніж - використовується для очищення шкірки і нарізки овочів і фруктів.
- Хлібний ніж (з зубчиками) - призначений для нарізаня хліба, щоб розрізати торт, тверді фрукти або помідори.
- Філейний ніж - допомагає тонко нарізати філе риби або скибочки м'яса.
- Кухонні ножиці - відмінна річ! Вони, як правило, використовуються для оброблення курча, риби, тіста, нарізки трав та іншого.
- Заточка металу або хонінгувальний камінь - просто необхідно для підтримки гостроти і функціональності ножа на довгі роки.
Ви можете купити набір кухонних ножів, який містить всі перераховані вище види; часто набір ножів коштує дешевше, ніж окремо, але ви повинні враховувати особливості які описані нижче щоб вибрати кращі кухонні ножі.
ЩО ВАРТО РОЗГЛЯНУТИ ПЕРЕД ВИБОРОМ кухонних НОЖів?
Типи металу:
Тип металу вплине на ціну і продуктивність. Нержавіюча сталь є найдешевшою, але вимагає регулярної заточки. Вуглецева сталь жорстка, дорога і міцніша. Дамаск виглядає приголомшливо, є жорстким і гострим. Керамічне лезо в 10 разів міцніше вуглецевої сталі, але все ж легше. Вони також зберігають свою перевагу довше, тому їх не потрібно заточувати.
Які бувають рукоятки:
Рукоятки ножів виготовлені з безлічі різних матеріалів, в тому числі різних порід дерева, смол, металів і різних видів пластику. Кожен з них пропонує різне відчуття, естетику і комфорт. Дерево відмінно виглядає, але з часом воно може деформуватися або робити тріщини. Шукайте пластик або метал, який здається зручним на дотик і стійким для захоплення (майте на увазі, що ви можете використовувати ніж з мокрими або жирними руками), і він має надійно бути приклеєний до леза.
Лезо ножа:
Чим ширше лезо, тим більше ніж призначений для нарізання овочів і фруктів і менше підходить для загальних завдань, таких як чистка. Вузькі леза більш підходять для різання сирого м'яса або риби і не підходять для швидкого подрібнення. Для простого нарізання без використання сили, гострота має ключове значення для більшої частини кухонних ножів. Ці леза зазвичай тонше і більш чутливі до більш складних завданнь, таких як різання кісток, нарізка риби (філе). Для більш складних кухонних завдань нам потрібен товстий кухонний ніж з більш важкою ручкою.
Обслуговування ножів:
Належне зберігання, очищення, хонінгування і використання мають вирішальне значення для забезпечення того, що столові прибори будуть служити довше і залишаться зручними у використанні. Крім того, не забудьте правильно зберігати ножі, магнітні тримачі та підставки для ножів відмінне рішення для правильного і безпечного зберігання.
Коли ви купуєте ножі кухонні, краще спочатку подивитися інформацію, зрозуміти анатомію і подивитися, яку марку і магазин кухонних ножів рекомендують. Якщо ви шукаєте кухонні ножі в інтернет магазині, то наш сайт «Next-buy» має великий асортимент ножів та наборів, а також підставки і точила для них.