fbpx
0 0 грн.

Важлива кожна деталь!

 

При підготовці до званої вечері важлива кожна деталь, адже Ваші гості очікують від Вас самого кращого прийому. Дуже важлива сервіровка столу, правильно підібрані столові прилади, тарілки, склянки келихи і звичайно ж скатертину. Стіл без скатертини виглядає буденно і непримітно, так само крім прикраси столу скатертину служить захистом для поверхні столу, зменшує ковзання тарілок по столу і приглушує стукіт столових приладів, адже шум під час їжі вважається моветоном.

 

Для прийому гостей скатертину краще всього вибирати білого або ніжного кремового кольору, скатертина в світлих тонах завжди виглядає розкішно. Якщо ж Ви вибираєте скатертину для повсякденного використання, можна брати різнобарвну скатертину, яка буде поєднуватися з Вашим інтер'єром. Дуже важливо не забувати про те, що скатертина повинна бути підібрана до їдальні посуді і приладах, так би мовити відповідати, щоб ваш стіл виглядав ідеально. При виборі скатертини дуже важливо не прогадати з розміром, золоте правило при виборі скатертини, краще, що б була трохи довше, ніж трохи коротше. Ідеальною довгою скатертини вважається, що б вона звисала з краю стола не більш чим на 30 см.

 

full 7128185378e1da54ceec39c8a5f23f0eПри виборі скатертини так само дуже важлива форма столу, що б правильно підібрати скатертину. Якщо стіл круглий можна використовувати квадратну скатертину, але ідеально виглядатиме кругла скатертина. Для квадратного столу же навпаки тільки квадратна скатертину буде виглядати естетично. Для овального столу можна використовувати прямокутну скатертину при відсутності овальної, це припустимо. Для сервірування столу так само використовуються серветки, які повинні відповідати скатертини за кольором і по декору. В основному сервіровочні серветки вже продаються в наборі з скатертиною, що буде ідеальним варіантом.

 

 

 

Що стосується матеріалу то скатертини можуть виготовлятися з натуральних матеріалів таких як льон, бавовна, шовк, і з синтетичних - поліестер, акрил, тефлон, а також з сумішевих тканин наприклад, поліестер з бавовною. Не забувайте, що для різних випадків необхідні скатертини з різних тканин.

 

Вибираючи повсякденнe скатертину, краще всього віддати перевагу скатертині з поліестеру або поєднання бавовни з поліестером. Завдяки своїм жиро-і водовідштовхувальним властивостям поліестер - ідеальний матеріал для скатертини.

 

Скатертина з поліестеру не один рік послужить вам і вдома, і на дачі. Такі скатертини легко перуться, не дають усадку при пранні, їх не потрібно прасувати, тому що вони не мнуться. Термін служби синтетичних скатертин більший, ніж натуральних. Крім того, вони не втрачають свій колір навіть при щоденних праннях. Мінусом таких скатертин є їх легка займистість і чутливість до високої температури. Тому не варто ставити на них гарячі страви, а свічки краще тримати подалі. Скатертини з поліестеру не тільки вкрай практичні, але і, декоровані візерунками і камінчиками, красиві і вишукані.

 

Скатертини з крупноузорчатим жакардовим переплетенням, виготовлені з поліестеру, також займуть гідне місце на вашому кухонному столі. Двосторонній малюнок жакардової тканини дозволяє стелити скатертину будь-якою стороною вгору, тому вона довгий час вам не набридне.

 

Для святкових застіль оптимально підійдуть скатертини з натуральних тканин. Бавовняні скатертини легко прасують, а також мають дуже ефектний і ошатний вигляд. Головним недоліком таких скатертин є їх схильність до усадки при пранні. Тому, купуючи бавовняну скатертину, вибирайте розмір більший, ніж потрібно, на 7-10 см. Врахуйте, що скатертини з бавовни не такі зносостійкі, як синтетичні, тому вони швидше втрачають свій зовнішній вигляд.

 

3052 101762bБавовняні скатертини з тефлоновим або акриловоим просоченням є водонепроникними і жароміцними, тому на них можна сміливо ставити гарячі предмети. У використанні такі скатертини дуже зручні, оскільки не ковзають по столу, і на них не залишається плям від їжі. Але такі скатертини недовговічні. Просочення з тефлону або акрилу швидко руйнується, втрачаючи свої властивості, і скатертина псується.

 

Найдорожчими, вишуканими і довговічними є скатертини з льону. При дбайливому догляді лляна скатертина прослужить чверть століття. У поєднанні з гіпюром або вишивкою така скатертина стане справжньою прикрасою святкового столу. Лляні скатертини відрізняються високою міцністю і здатністю вбирати вологу при порівняно великій повітря- і теплопровідності. До того ж лляна скатертина є самою екологічною. Однак майте на увазі, що така скатертина легко мнеться,  та схильна ще до більшої усадки, ніж бавовна, і важко відпирається.

 

Натуральні скатертини, до складу яких входить рослинний шовк, виглядають ефектно і урочисто. Рослинний шовк - це натуральна тканина, схожа за властивостями з бавовною і шовком. Волокно рослинного шовку виробляється з деревної целюлози. Такі скатертини добре вбирають вологу, мають блискучу і гладку поверхню, однак набагато міцніше простих бавовняних. Ви зможете з задоволенням прикрашати вишуканою і по-святковому ошатною скатертиною стіл довгі роки.

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92