fbpx
0 0 грн.

Антипригарне покритя: правильний догляд!

 

Посуд з антипригарним покриттям досить функціональна і проста в догляді. Сковороди з антипригарним покриттям не іржавіють, не бояться впливу агресивних хімічних середовищ, що містяться в продуктах, начебто кислот і лугів, в такому посуді можна зберігати їжу в холодильнику. Однак є кілька речей, про які потрібно знати, щоб життя ваших сковорід, каструль і дек була довгою. Стандартне антипригарне покриття боїться сильного перегріву, металевих кухонних інструментів особливо ножів і абразивних миючих матеріалів. Якщо виключити або хоча б звести до мінімуму вплив цих негативних факторів, сковорода з антипригарним покриттям прослужить вам не один рік.

 

Отже, якщо ви стали володарем нової сковороди з антипригарним покриттям, перед першим використанням вимийте виріб теплою водою з миючим засобом і просушіть. Деякі виробники також пропонують змастити внутрішню поверхню рослинним маслом, але без цієї операції цілком можна і обійтися. Ніколи не прожарюйте сковороду з антипригарним покриттям! У цьому випадку псування вироби неминуча.

 

У процесі використання слід використовувати кухонне приладдя з м'яких матеріалів - дерева, пластику або силікону. Металеві інструменти можуть пошкодити антипригарний шар. Навіть якщо у вас сковорода з покриттям підвищеної міцності, виробник яких заявляє про можливість використання металевих кухонних приналежностей, все одно краще не користуватися металевими предметами - це істотно продовжить термін служби сковороди і дозволить зберегти хороші антипригарні властивості. Ніколи не ріжте їжу в сковороді - ножі залишають глибокі подряпини.

 

Для того, щоб довше зберегти хороші антипригарні властивості сковороди і її зовнішній вигляд, користуйтеся для миття губками і м'якими засобами для миття. Якщо до посуду в процесі готування все-таки пригоріла їжа, можна попередньо на кілька хвилин замочити сковору у воді. Мити посуд краще відразу після готування - в іншому випадку на сковороді швидко буде утворюватися шар масляного нагару, видалити який без пошкодження поверхні буває дуже важко. Для видалення сильних жирових забруднень можна використовувати концентровані миючі засоби.

 

Не використовуйте для миття металеві мочалки і абразивні миючі засоби - покриття швидко втратить свої функціональні властивості і зовнішній вигляд.

 

Як правило, посуд з антипригарним покриттям можна мити в посудомийній машині Для машинного миття краще використовувати засоби, близькі до нейтральних за рівнем pH. Якщо антипригарне покриття на новому посуді у вас початок здуватися і відставати - це заводський брак. У цьому випадку ви маєте право на повернення або обмін посуду.

 

Протипригарні покриття зробили каструлі і сковорідки багатофункціональними і неймовірно зручними у використанні. Однак, таке покриття повинне обов'язково зберігатися неушкодженим, тому антипригарний посуд вимагає певного догляду.

 

Протипригарні покриття виробляються з полімеру під назвою політетрафторетилен, який більш відомий як «тефлон». У цього матеріалу присутні властивості, які дуже схожі на характеристики благородних металів: він не вступає в хімічні реакції з величезною кількістю різних речовин, а також абсолютно нетоксичний. Вона характеризується достатньою термостійкістю і може спокійно витримати температури до 260 ° С, у неї дуже висока стійкість до стирання, що дозволяє досить легко чистити такий посуд, а також мити в посудомийній машині. Ця екологічно чиста посуд здатний зберігати всі корисних властивості підготовлювані в ній продуктів, а значить готувати в ній можна здорову їжу. До речі, посуд з антипригарним покриттям не іржавіє і не окислюється, тому в ній можна зберігати страви в холодильнику.

 

full bg-1974-1Особливості догляду. Перше використання. Купивши новий посуд з антипригарним покриттям, необхідно відразу ж ретельно вимити виріб гарячою водою з додаванням миючих засобів і гарненько висушити. Сковороду можна спочатку промазати всередині рослинним маслом або будь-яким іншим жиром, щоб закрити мікропори антипригарного покриття, це продовжить йому життя. Потім ще раз слід вимити сковороду з миючим засобом і висушити, протерши чистим кухонним рушником, робити це рекомендується після кожного миття. Ні в якому разі не слід прожарювати сковороди, так як це призведе до псування покриття!

 

Сковорода з керамічним покриттям. Останнім часом посуд з керамічним покриттям користується великим успіхом. Пояснюється це тим, що вона має масу таких переваг:

 

- Володіє чудовими антипригарними властивостями;

- Екологічно чиста, а значить, і безпечна;

- Практична у використанні;

- Приваблива зовні.

 

Перед початком використання посуд з керамічним покриттям потрібно обов'язково вимити теплою мильною водою, а потім ретельно протерти сухим рушником. Що стосується сковороди, то перед початком готування слід змастити її внутрішню поверхню невеликою кількістю рослинної олії і нагріти її на вогні, не більше хвилини! Це значно покращить її антипригарні властивості. До кожного виробу зазвичай додається детальна інструкція, в якій зазначено, як доглядати за керамічним посудом. Не полінуйтеся докладно її вивчити щоб уникнути небажаних наслідків. Особливо якщо це ваша перша покупка.

 

Незважаючи на те, що керамічне покриття досить стійко до механічних пошкоджень, краще використовувати не металеві, а дерев'яні або силіконові лопатки.

 

Не слід піддавати керамічний посуд різких перепадів температури. Це означає, продукти краще дістати з холодильника хвилин за 15 до готування. І саму посуд мити тільки після її повного охолодження.

 

Інтернет магазин Next-buy | Домашній текстиль, все для вікна, рушники, нижня білизна, жіночі сумочки, скатерти і серветки, пледи і ковдри
вул. Геологів,1 29019 Хмельницький, Україна
+3 (098) 158-14-02, +3 (095) 860-51-50, +3 (063) 198-54-92